Saida kook

Saida kook on rammus ja ülimaitsev kohupiimakook, mis on välja mõeldud Veronika Eensmanni poolt, kui Saidafarmi külastas Eesti peakokkade ühendus.


Valmistamisjuhend:

 

Võita kõik filolehed ja aseta vormi neli kihti. Vala peale esimene kohupiimakreem ning kata võitatud filoga. Seejärel raputa peale üks kiht mustikaid (segatud maisitärklise ja kaneeliga) ning kata järgmise võitatud filo kihiga. Vala peale teine kohupiimasegu, kata taas võitatud filoga, lisa mustikad ja seejärel kata nelja filokihiga. Määri pealt korralikult võiga ja raputa peale fariinsuhkrut.Küpsetada 165 kraadi juures 40…minutit. Koogi küpsemise ajal keeda apelsinist ja suhkrust siirup. Võta kook ahjust ja niisuta siirupiga kohe üle. Serveerimisel kata jogurtivahukoorekreemiga.
Veronika Eesmann

 

Koostisosad:

 

  • 1 pakk filotainast (suurte lehtedega)
  • 300 g võid
  • 130 g suhkrut
  • 100 g fariinsuhkrut
  • 5 g vanillsuhkrut või vanillikauna
  • 250 g vahukoort
  • 400 g Saida kodust jogurtit
  • 400 g Saida kohupiimakreemi
  • astelpajumoosiga
  • 4 muna
  • 200 g maisitärklist
  • 100 g kookoshelbeid
  • 100 g mandlilaaste või -jahu
  • 1 kg mustikaid
  • 250 g kondenspiima
  • 3 g kaneeli
  • 2 apelsini

 

  • I Kohupiimakreem
  • 200 g Saida harilikku kohupiima
  • 2 muna
  • 50 g maisitärklist
  • 100 g kondenspiima
  • 100 g kookoshelbeid

 

  • II Kohupiimakreem
  • 200 g Saida harilikku kohupiima
  • 2 muna
  • 50 g maisitärklist
  • 100 g kondenspiima
  • 100 g mandlilaaste või -jahu

 

  • III Jogurti-vahukoorekreem
  • 400 g Saida kodust jogurtit
  • 250 g vahukoort
  • vanillsuhkrut või vanillikauna
  • 100 g suhkrut