Eesti parim mahetoode 2010: Saida valge juust

Täna tehti Eesti Vabaõhumuuseumis teatavaks selle aasta parimad mahetooted, žürii hindas kõige paremaks OÜ Saidafarm valmistatud valget juustu.   Teisele kohale asetasid eksperdid Katrin Seppa-Silmere tehtud pähklimüsli tumedas šokolaadis....


Täna tehti Eesti Vabaõhumuuseumis teatavaks selle aasta parimad mahetooted, žürii hindas kõige paremaks OÜ Saidafarm valmistatud valget juustu.

 

Teisele kohale asetasid eksperdid Katrin Seppa-Silmere tehtud pähklimüsli tumedas šokolaadis. Vabaõhumuuseumis päeva jooksul erinevaid mahetooteid maitsnud külastajad pidasid seda toodet rahva lemmiku tiitli vääriliseks.

 

Kolmanda koha sai mahetoodete valimisel Orapera Ökotalu kohvijook Taluhommik.

 

Konkursil kandideerisid töödeldud mahetooted, iga töötleja sai esitada kuni kolm toodet. Kokku esitasid 18 talu ja väiketöötlejat konkursile 41 toodet.

 

Parimate väljaselgitamist juhtis Dimitri Demjanov Eesti Kulinaaria Instituudist, lisaks mahevaldkonna esindajatele oli hindamiskomisjoni kaasatud veel kolm tippkokka.

 

Loo originaal: Tarbija24